ΕΣΠΑ
telenavis

Τelenavis & Delivery.gr

Συνεργασία Επιτυχίας

Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που παρέχει η Telenavis, μέσω του WorkForce Manager, το Delivery.gr κατάφερε να υλοποιήσει το απαιτητικό πλάνο του για άμεση παράδοση προϊόντων στον χώρο του πελάτη, εκ μέρους της αλυσίδας υπεραγορών ΑΒ Βασιλόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η TELENAVIS ιδρύθηκε το 2000, αρχικά παρέχοντας υπηρεσίες παρακολούθησης και εποπτείας οχημάτων μέσω της πλατφόρμα του NavFleet. Δύο χρόνια αργότερα εισήγαγε την δρομολόγηση (Dispatcher) ούσα η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα και μια από τις πρώτες παγκοσμίως που παρείχε αυτή την δυνατότητα στον χρήστη. Έκτοτε έχει ενεργή συμμετοχή σε όλες τις κοινωνικές οργανώσεις για τα Logistics και την Καινοτομία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακόμη, έχει συνεργαστεί διαχρονικά με όλες τις μεγάλες αλυσίδες αλλά και πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δήμους, περιφέρειες και υπουργεία. Έχει διεθνή παρουσία με συνεργασίες σε 12 χώρες και έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001 και 27001.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brandnamesτων τελευταίων ετών είναι το Delivery.gr, που αποτελεί μέλος του Ομίλου Μούχαλη από το 2019. Με περισσότερα από 3.500εστιατόρια είναι η πρώτη πλατφόρμα online παραγγελιών που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2006 και παραμένει η μόνη on-demandfooddelivery εφαρμογή που εξυπηρετεί το κοινό της τόσο διαδικτυακά όσο και με τηλεφωνική παραγγελία, μέσα από το τεχνολογικά προηγμένο website και φυσικά τοapp για όλα τα λογισμικά.


Συνεργασία Delivery.gr – ΑΒ Βασιλόπουλος

Η πανδημία τον Μάρτιο του 2020 ώθησε αρκετές αλυσίδες καταστημάτων στην παροχή της επιλογής ηλεκτρονικής παραγγελίας για τους καταναλωτές. Το delivery.gr είχε την τεχνογνωσία ώστε να δημιουργήσει αυτή την δυνατότητα γρήγορα και με μεγάλη επιτυχία. Έτσι, πέρα από τη διανομή φαγητού, πλέον είχε κάνει το βήμα για παρουσία στην αγορά των Groceries.

Το Delivery.gr δραστηριοποιήθηκε πρόσφατα σε υπηρεσίες LastMile με ιδιόκτητο στόλο, με αποκλειστική συνεργασία με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ με στόχο την ενίσχυση της θέσης του στην αγορά, προσφέροντας νέα κανάλια, ταχύτητα και ευκολία στους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς του εταίρους.


Ο Ρόλος του WorkForce Manager

Ο κύκλος παράδοσης μπορεί να εξυπηρετηθεί από την αρχή ως το τέλος μέσω του WorkForceManager της TELENAVIS. Φυσικά, ο κύκλος ξεκινάει από τις παραγγελίες για δρομολόγηση. Μια διασύνδεση με άλλα συστήματα του delivery.gr(μέσω API) επιτρέπει την συνεχή ροή των παραγγελιών προς δρομολόγηση.  Στην συνέχεια, αφού οι παραγγελίες εισαχθούν στο WFM, μέσω της λειτουργίας αυτόματης δρομολόγησης – Auto-Dispatcher -ελέγχεται η γεωκωδικοποίηση των σημείων και πραγματοποιείται ο αρχικός έλεγχος για την δρομολόγηση. Τα τελικά δρομολόγια καθορίζονται από τον Δρομολογητή κάνοντας την κατάλληλη χρήση των εργαλείων που του προσφέρονται. Έχοντας καταλήξει στον ορισμό των δρομολογίων, ο οδηγός λαμβάνει άμεσα μέσω της εφαρμογής WFM το δρομολόγιο του και το εκτελεί. Κατά την διάρκεια του δρομολογίου μπορεί ναστέλνει πίσω πληροφορίες που αφορούν την κατάσταση κάθε παραγγελίας, όπως για παράδειγμα τυχόν προβλήματα. Εν τέλει, ο πελάτης ενημερώνεται και βαθμολογεί την εμπειρία του.


Ξεπερνώντας τον πήχη

Η επιτυχημένη ένταξη προστιθέμενης αξίας στην συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν σημαντική για το delivery.gr και εμπιστεύτηκε την Telenavis ώστε να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Αυτή αφορά την δυνατότητα παράδοσης της παραγγελίας στον χώρο του πελάτη εντός 2 ωρών από την στιγμή της καταχώρησής της. Χάρη στη νέα δυνατότητα του WFM, Auto-Assign, η κάθε παραγγελία που δημιουργείται ανατίθεται κατευθείαν σε χρήστη/οδηγό με βάσει τους δυναμικούς κανόνες του αλγορίθμου. Ταυτόχρονα, μέσω του Auto-Dispatcher σε ελάχιστο χρόνο δημιουργούνται τα δρομολόγια που θα εξυπηρετήσουν τις παραγγελίες και ο διαχειριστής μπορεί να πραγματοποιεί τις αναγκαίες επεμβάσεις, ενώ διασφαλίζεται άμεση ενημέρωση για την κατάσταση κάθε παραγγελίας και δρομολογίου σε πραγματικό χρόνο, χάρη στη δυνατότητα proofofdelivery που υπάρχει στην εφαρμογή WFM για smartphones. Επιπλέον, δημιουργούνται αναλυτικές αναφορές της αποδοτικότητας για τις παραδόσεις ώστε να ελέγχεται το ποσοστό των ontime παραδόσεων.

Σημαντικός παράγοντας στην ορθή αξιολόγηση των δρομολογίων είναι η συμμετοχή των οδηγών.  Για αυτό και η εφαρμογή WFM έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύχρηστη και ευχάριστη. Στην εφαρμογή WorkForceManagerPlus, ο οδηγός μπορεί να βρει την λίστα των εργασιών που έχουν ανατεθεί από τον Δρομολογητή, τόσο σε μορφή λίστας όσο και σε αποτύπωση πάνω στον χάρτη, με την βελτιστοποιημένη σειρά επίσκεψης. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες δρομολόγησης του στο σημείο επίσκεψης για την μείωση του stress οδήγησης, με στόχο την ασφαλή και παραγωγική μετακίνηση του. Υπάρχουν επιπλέον επιλογές που μπορεί να του φανούν χρήσιμες κατά την άφιξη του στο σημείο επίσκεψης, όπως λήψη ψηφιακής υπογραφής, είσπραξη και δυνατότητα φωτογραφίας στο σημείο. Φυσικά, μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για τις νέες εργασίες που δημιουργούνται κατά την διάρκειας της ημέρας.

Η διαδικασία της εποπτείας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ευνοεί την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με τις διαδικασίες παράδοσης. Ο διαχειριστής μπορεί σε πραγματικό χρόνο να βλέπει μέσα από την web έκδοση τουWFM την εξέλιξη των εργασιών που έχουν ανατεθεί με όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται είτε σε μορφή πλακιδίων είτε πάνω σε ψηφιακό χάρτη, μαζί με τηνπραγματική τοποθεσία των οχημάτων καθώς. Επιπλέον, υποστηρίζεται η εισαγωγή συγκεκριμένων εντολών για τα υφιστάμενα δρομολόγια, η δημιουργία νέων εκτάκτων δρομολογίων, προβολή ιστορικού οδηγών για κάθε πελάτη και χρονική περίοδο και έξυπνο συναγερμό καθυστέρησης δρομολογίου όταν αυτό βρίσκεται εκτός χρονικών ορίων. Τέλος, τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν στα πληροφοριακά συστήματα της εκάστοτε επιχείρησης και να συνδυαστούν με άλλα στοιχεία.


Οι πελάτες και η βοήθεια που παρέχουν

Η άποψη των τελικών πελατών όμως είναι η πιο σημαντική από όλα γιατί όλα όσα αναφέρθηκαν έχουν ως απώτερο σκοπό την μεγιστοποίηση του βαθμού ικανοποίησης τους. Για αυτό παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες προς αυτούς. Δημιουργείται ενημέρωση προς τον πελάτη ότι η παραγγελία του είναι καθοδόν και ακολουθεί η εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο σημείο που έχει ορίσει. Η πληροφορία τού κοινοποιείται μέσω SMS, Viber ή της εφαρμογής του delivery.gr. Επίσης, ο πελάτης μπορεί να βαθμολογεί τον οδηγό αλλά και την παραγγελία, για το κατά πόσο ήταν ολοκληρωμένη και στην ώρα της. Λειτουργώντας αμφίδρομα, μπορεί και ο πελάτης να δώσει μια επιπλέον πληροφορία, όπως η αλλαγή του σημείου παραλαβής.


Το αποτέλεσμα

Εν τέλει, σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ Telenavisκαι Delivery.gr, εξυπηρετούνται περισσότερες από 1000 παραγγελίες την ημέρα. Είναι βέβαιο ότι η οργάνωση που επετεύχθη στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχίσει να αποφέρει οφέλη στο delivery.gr και στο μέλλον. Φυσικά, η ιστορία επιτυχίας της εν λόγω συνεργασίας αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση ότι το WorkForceManager μπορεί να προσφέρει ουσιαστική λύση για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΘΡΑ & ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα όπως αυτό

Περιηγηθείτε στα τελευταία, δημοσιευμένα νέα της Telenavis και ανακαλύψτε άρθρα με πολύτιμες συμβουλές για τη διαχείριση των εργασιών σας, με τις νέες τεχνολογίες.

Μαρ 31 2023

Delivery.gr

Last mile delivery σε 2 ώρες από την παραγγελία με τις εφαρμογές της...
Μαρ 31 2023

Μούχαλης Alfa Διανομές

Η 8ετής χρήση των εφαρμογών της Telenavis οδήγησε σε οργάνωση και αποτελεσματικότητα των...
Μαρ 31 2023

RETAIL ALFA PASTRY

Με το WorkForce Manager έχουμε το Proof of Delivery (POD) σε πραγματικό...
Μαρ 31 2023

PETRAKIS TRANSPORT & LOGISTICS

Με το WorkForce Manager μειώσαμε τα κόστη και βελτιώσαμε την εξυπηρέτηση των πελατών...
Μαρ 31 2023

boxed.gr

Το WorkForce Manager της Telenavis υποστηρίζει την απόλυτη εμπειρία πελάτη στο διαδικτυακό super...
Μαρ 31 2023

ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

Η ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται με την Telenavis για την οργάνωση των δρομολογίων της. Η ΔΕΛΤΑ χρησιμοποιεί...

Δωρεάν 30’ Συμβουλευτική

Ζητήστε μία

Demo Παρουσίαση

Μιλήστε με την

Εξυπηρέτηση Πελατών

Καλέστε την

Τεχνική Υποστήριξη