ΕΣΠΑ
telenavis

Blog | 30.09.2022

Αναβαθμίστε τις υπηρεσίες Ταχυμεταφορών – Courier & Αυξήστε την ικανοποίηση των πελατών σας

Θέλετε να βελτιώσετε τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier) που προσφέρετε στους πελάτες σας;

Θέλετε να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί και να αυξήσετε τα κέρδη σας;

Αν η απάντηση είναι θετική, αλλά δεν ξέρετε πώς, τότε διαβάστε το παρακάτω άρθρο και ανακαλύψτε την ιδανική λύση για εσάς.

Είναι γεγονός πως η πανδημία δημιούργησε νέες ανάγκες για υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier). Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν τις ηλεκτρονικές αγορές και την αποστολή των προϊόντων στο χώρο τους. Ο όγκος εργασίας αυξήθηκε απότομα, όπως και οι απαιτήσεις των συνεργαζόμενων εταιρειών αλλά και των καταναλωτών.

Οι νέες ανάγκες στις υπηρεσίες courier φαίνονται ξεκάθαρα και από τα αποτελέσματα της έρευνας της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ας δούμε συγκεκριμένα τα ευρήματα της έρευνας:

 • Το 94% των ερωτηθέντων έχει χρησιμοποιήσει υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier) μέσα στο 2022.
 • Το 82% τις χρησιμοποιεί συχνότερα από το παρελθόν.
 • Οι 9 στους 10 παραλαμβάνουν το δέμα στο χώρο τους.
 • Ο 1 στους 2 δηλώνει ότι θα άλλαζε ηλεκτρονικό κατάστημα προκειμένου να αποφύγει έναν πάροχο ταχυμεταφορών από τον οποίο είχε κακή εμπειρία.
 • Το 75% απευθύνθηκε στην εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας αντιμετωπίζοντας προβλήματα, όπως:
 1. αργοπορημένη παράδοση
 2. αδυναμία προσαρμογής της εταιρείας στις προτιμήσεις τους για τον χρόνο ή τον τόπο παράδοσης, με βάση τις ανάγκες τους
 3. ελλιπή δυνατότητα παρακολούθησης εντοπισμού δεμάτων και αναζήτηση αποστολής(courier tracking)

Καταλαβαίνετε, επομένως, πόσο σημαντική είναι για τον καταναλωτή η εμπειρία του last mile delivery. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας φυσικής παραλαβής / παράδοσης των πακέτων στον τελικό παραλήπτη, το οποίο οποία επηρεάζει:

 • Τη συνολική εμπειρία αγοράς του
 • Την πιστότητα (loyalty) στην επιλεγμένη εταιρεία

Τόσο τα αποτελέσματα της έρευνας, όσο και τα παραδείγματα των εταιρειών που έκαναν τη διαφορά στην παράδοση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό, δείχνουν τη σημασία της εμπειρίας του last mile delivery.Δεν θα ήταν ιδανικό, εσείς, να προσφέρετε μοναδική εμπειρία last mile delivery στους πελάτες σας; Αν ναι, η Telenavis μπορεί να σας δώσει τη λύση.

Πώς η Telenavis αλλάζει τα δεδομένα στις Ταχυμεταφορές – Courier;

Η Telenavis ακούει τις ανάγκες σας και φέρνει την επανάσταση με τις εφαρμογές διαχείρισης εργασιών και στόλου στις ταχυμεταφορές (courier).

Όλοι γνωρίζουμε πως η κατάσταση στους δρόμους είναι απρόβλεπτη. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην έγκαιρη παράδοση των προϊόντων και δυσαρεστεί τους πελάτες. Παράλληλα, μπορεί να προκύψουν διάφορα τεχνικά προβλήματα, που θα δημιουργήσουν ταλαιπωρία και αναστάτωση με τη σειρά τους.

Επιπλέον, απαιτείται ο βέλτιστος προγραμματισμός, ώστε να σημειώνεται αύξηση του όγκου παραδόσεων συνδυαστικά με την εξοικονόμηση χρόνου εκτέλεσης και τη μείωση κόστους.

Όλα τα παραπάνω φαντάζουν ιδιαίτερα απαιτητικά και κάποιες φορές μη εφικτά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεστε πια με αυτό. Η λύση που ψάχνετε για να βελτιώσετε τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier) και κατ’ επέκταση να αυξήσετε το πελατολόγιό σας βρίσκεται εδώ!

Μέσω μιας σειράς καινοτόμων εφαρμογών, έχετε τα ψηφιακά εργαλεία που χρειάζεστε για να ενισχύσετε την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας. Μάθετε πως μπορείτε να διαχειρίζεστε γρήγορα και εύκολα τις εργασίες και τον στόλο σας, με τις ειδικές λύσεις της Telenavis για τον κλάδο των εταιρειών Ταχυμεταφορών – Courier.

Έχετε τη δυνατότητα να:

 • γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο στόλος σας (GPS tracking).
 • ενημερώνετε τους πελάτες σας εγκαίρως για καθυστερήσεις.
 • ελέγχετε ότι πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η παράδοση των δεμάτων με το Proof of Delivery (POD).
 • οργανώνετε τα δρομολόγια σας με βάση τις προκαθορισμένες και έκτακτες ανάγκες.
 • σχεδιάζετε και να εφαρμόζετε τη βέλτιστη διαδρομή.
 • επικοινωνείτε εύκολα με τους συνεργάτες σας.
 • αξιολογείτε ψηφιακά τις εργασίες σας, αλλά και την κατάσταση των οχημάτων και των φορτίων σας.

Η διαχείριση & παρακολούθηση του στόλου οχημάτων των εταιρειών courier πιο εύκολη από ποτέ

Ανακαλύψτε το Web NavFleet, την εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης στόλου οχημάτων.

Η Web NavFleet θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχός σας στη γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραίωση των καθημερινών σας εργασιών, καθώς και στον έλεγχο του στόλου οχημάτων σας.

Εύκολη στη χρήση και οικονομική είναι το ιδανικό εργαλείο για όσους ασχολούνται με το κλάδο των ταχυμεταφορών (courier). Επιπλέον, το αποτέλεσμα της χρήσης της είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Παρακάτω μάθετε αναλυτικά τα προτερήματά της:

1. Σας παρέχει άμεση εποπτεία του στόλου σας.

Παρακολουθήστε που βρίσκεται το κάθε όχημα, πόσες στάσεις πραγματοποιεί και που, και ποια είναι η πορεία του επάνω σε  διαδραστικό χάρτη. Επιπλέον ενημερωθείτε ποια είναι η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών, κατά πόσο μεταφέρουν τα φορτία με συνέπεια και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο και με το μικρότερο κόστος. Σε αυτό θα σας βοηθήσει η δυνατότητα διατήρησης ιστορικού κίνησης των οχημάτων σας και τα στατιστικά στοιχεία που θα προκύπτουν από τα δεδομένα κίνησης.

2. Μπορείτε να ελέγχετε το πελατολόγιό σας.

Στην ειδική πλατφόρμα εισάγετε και επεξεργάζεστε τα στοιχεία του κάθε πελάτη σας. Οργανωμένα, εύκολα και γρήγορα έχετε πρόσβαση σε όσα στοιχεία χρειάζεστε όπου και να βρίσκεστε.

3. Σας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αναλυτικών απολογιστικών αναφορών.

Αποκτήστε τον απόλυτο έλεγχο των διεργασιών σας και του κόστους ολοκλήρωσης  τους. Αξιολογήστε τα στατιστικά στοιχεία για να βρείτε τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση και τις αλλαγές που θα αυξήσουν τα κέρδη σας.

4. Σας ειδοποιεί με ειδικούς συναγερμούς για οτιδήποτε προκύψει.

Καθημερινά μεταφέρετε ευπαθή προϊόντα που χρειάζονται σταθερή θερμοκρασία. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα ήταν αν ειδοποιείστε με ειδικό συναγερμό για ενδεχόμενη αλλαγή θερμοκρασίας στον θάλαμο φύλαξης των προϊόντων σας. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύετε τα προϊόντα σας και διατηρείτε σίγουρα ευχαριστημένους τους πελάτες σας. 

Η οδηγική συμπεριφορά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των προϊόντων σας και στην προστασία των ανθρώπων στο πεδίο και των οχημάτων. Σας έχουμε τη λύση. Αποκτήστε τη δυνατότητα ειδοποίησης με συναγερμούς ταχύτητας και επιτάχυνσης αναφορικά με την οδήγηση των οχημάτων σας, αλλά και με συναγερμούς γεωγραφικής περιοχής για την έγκαιρη δρομολόγηση του στόλου σας.

Βελτιστοποιήστε τις διαδρομές σας και ενημερωθείτε άμεσα για την εξέλιξή τους

Ανακαλύψτε το WorkForce Manager, την εφαρμογή διαχείρισης εργασιών διανομής και παράδοσης.

Φιλική στο χρήστη, το WorkForce Manager είναι η εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα δρομολόγια του στόλου σας και τις εργασίες από όπου και εάν βρίσκεστε.

Γνωρίστε τα οφέλη της εφαρμογής για την εταιρεία σας:

 • Επεξεργαστείτε την εξέλιξη των ημερήσιων δρομολογίων

Οργανώστε ψηφιακά και σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια το πρόγραμμά σας ανά όχημα ή εργασία. Έτσι, θα έχετε ταξινομημένα και εύκολα προς ανάκτηση όλα τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο των δρομολογίων των οχημάτων σας.

 • Ελέγξτε την πορεία του στόλου οχημάτων σας στο χάρτη και ενημερώστε τους πελάτες σας για τον ακριβή χρόνο παράδοσης

Με την εποπτεία της θέσης του κάθε οχήματος, θα μπορείτε να:

 1. επιβλέπετε την ποιότητα εργασίας του κάθε οδηγού και την οδηγική συμπεριφορά του,
 2. προχωρείτε σε αλλαγές που ίσως χρειάζονται στα δρομολόγια,
 3. ενημερώνετε τους πελάτες σας για τον χρόνο άφιξης του οχήματος.

Με αυτόν τον τρόπο προβλέπετε καθυστερήσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα, αφού θα γνωρίζετε τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο σε real time.

 • Βρείτε τη βέλτιστη διαδρομή για τη μείωση χρόνου και καυσίμων

Στόχος των εταιρειών ταχυμεταφορών είναι η πραγματοποίηση περισσότερων δρομολογίων σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Χάρη στο WorkForce Manager ο στόχος αυτός θα είναι εφικτός, αφού θα μπορείτε να προγραμματίσετε το πιο συμφέρον πρόγραμμα παραδόσεων και να εξοικονομείτε καύσιμα και χρήματα.

Με την εφαρμογή διαχείρισης εργασιών διανομής, αποτυπώστε κάθε στάδιο εργασίας, ζητήστε ψηφιακή υπογραφή από τον πελάτη και κάνετε ηλεκτρονική τιμολόγηση εύκολα και γρήγορα. Έτσι, γλιτώνετε πολλές ώρες δουλειάς και συμβαδίζετε με τις τάσεις της εποχής, που όλα γίνονται ψηφιακά και χωρίς χρονοκαθυστέρηση.


Η Telenavis παρέχει βέλτιστες λύσεις στους κλάδους των μεταφορών, των ταχυμεταφορών, του facility management, του ανεφοδιασμού και της σχολικής μεταφοράς. Μιλήστε σήμερα μαζί μας ή ακολουθήστε μας σε Facebook και LinkedIn για περισσότερα νέα σχετικά με την παρακολούθηση και διαχείριση στόλων.

Διαβάστε ακόμα: Αναβαθμίστε τη Last Mile Delivery εμπειρία με το ηλεκτρονικό Proof of Delivery (POD)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΘΡΑ & ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα όπως αυτό

Περιηγηθείτε στα τελευταία, δημοσιευμένα νέα της Telenavis και ανακαλύψτε άρθρα με πολύτιμες συμβουλές για τη διαχείριση των εργασιών σας, με τις νέες τεχνολογίες.

Προκλήσεις στον κλάδο των logistics
Ιούν 19 2023

10 Προκλήσεις στον κλάδο των logistics & πρακτικές λύσεις που εφαρμόζει η Telenavis

Ο κλάδος των logistics αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, που περιλαμβάνουν την αύξηση του...
Η-σημασία-της-ηθικής-κερδοφορίας-στην-εφοδιαστική-αλυσίδα
Μάι 04 2023

Εφοδιαστική αλυσίδα: Η σημασία της ηθικής κερδοφορίας για την κοινωνία, το περιβάλλον και την επιχείρηση

Η ηθική κερδοφορία στην εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα για τη σύγχρονη...
Μαρ 28 2023

Διαχείριση στόλου ηλεκτρικών οχημάτων: Τι ζητούν οι fleet managers;

Για κάθε επιχείρηση που διαθέτει τμήμα μεταφορών ή κάποιο στόλο οχημάτων η διαχείριση του κόστους...
Νοέ 17 2022

Νέες τεχνολογίες στη δρομολόγηση αναβαθμίζουν τα logistics στις αλυσίδες supermarket

Είστε στέλεχος ή ιδιοκτήτης super market και θέλετε να εξελίξετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε, να...
Proof of delivery
Αυγ 04 2022

Αναβαθμίστε τη Last Mile Delivery εμπειρία με το ηλεκτρονικό Proof of Delivery (POD)

Γνωρίζετε ότι 7 στους 10 θεωρούν ότι η εμπειρία στο last mile delivery είναι εξαιρετικά σημαντική...
Ιούλ 20 2022

Υπολογισμός κόστους καυσίμων: Πόσο καύσιμο καταναλώνουν πραγματικά τα οχήματά σας;

Έχετε αναρωτηθεί για ποιους λόγους μπορεί να πληρώνετε περισσότερο πετρέλαιο ή βενζίνη στα...

Δωρεάν 30’ Συμβουλευτική

Ζητήστε μία

Demo Παρουσίαση

Μιλήστε με την

Εξυπηρέτηση Πελατών

Καλέστε την

Τεχνική Υποστήριξη