ΕΣΠΑ
telenavis

Blog | 14.06.2022

Αναβάθμιση των υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών με σχολικά λεωφορεία

Η καθημερινή μεταφορά μαθητών από και προς το σχολείο είναι από τις πιο σημαντικές παροχές που προσφέρει ένα σχολείο. Εντούτοις, εμπεριέχει πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν , ώστε να εξασφαλιστεί η άψογη εξυπηρέτηση της σχολικής μετακίνησης, όπως:

 • Ασφάλεια μεταφοράς μαθητών με σχολικά λεωφορεία
 • Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων για την παραλαβή και παράδοση των μαθητών
 • Εξυπηρέτηση μαθητών σε λογικές χρονικές ζώνες και μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές
 • Οικονομία και ταχύτητα
 • Βέλτιστη δρομολόγηση ανά ζώνες περιοχών και άμεση αναδρομολόγηση σε περίπτωση εξωτερικού συμβάντος
 • Επικοινωνία με τους οδηγούς για αλλαγές δρομολογίων 
 • Κατανάλωση κόστους καυσίμων

Στο παρόν άρθρο περιγράφουμε διεξοδικά τις προκλήσεις της μεταφοράς μαθητών για τους υπεύθυνους των σχολείων αλλά και τις εταιρείες που συνεργάζονται με τη διοίκηση των σχολείων για την παροχή λεωφορείων σχολικής μετακίνησης. Ταυτόχρονα, αναφέρουμε τις λύσεις που μπορούν οι αρμόδιοι να εφαρμόσουν, ώστε να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, προσθέτοντας αξία στη σχολική μεταφορά και στην εικόνα του σχολείου.

Μετακινήσεις μαθητών με λεωφορεία

Καθημερινά χιλιάδες μαθητές όλων των ηλικιών χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία που τους παραλαμβάνουν από ένα καθορισμένο σημείο και τους μεταφέρουν στο σχολείο. Αντίστοιχα, στο τέλος της σχολικής περιόδου οι μαθητές μπαίνουν στα σχολικά για να επιστρέψουν σπιτι τους.

Πόσες φορές όμως ορισμένα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, λόγω ασθένειας ή άλλων παραγόντων;

Έχουν άμεση ενημέρωση οι κηδεμόνες των παιδιών ότι τα παιδιά τους πραγματικά πήγαν στο σχολείο κι επέστρεψαν;

Μπορούν οι υπεύθυνοι να υπολογίσουν το κόστος μεταφοράς των μαθητών;

Τι συμβαίνει όταν σε ένα καθημερινό δρομολόγιο ένας δρόμος είναι κλειστός και απαιτείται άμεση αναδρομολόγηση;

Τι συμβαίνει αν κάποιος μαθητής πρέπει να παραληφθεί ή να παραδοθεί σε κάποιο διαφορετικό από το σύνηθες σημείο; 

Πόσο χρονοβόρος είναι ο σχεδιασμός και προγραμματισμός όλων των δρομολογίων για τις καθημερινές μετακινήσεις των μαθητών;

Αυτές οι ρητορικές ερωτήσεις αποτελούν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις των σχολείων και οι υπεύθυνοι μίσθωσης σχολικών λεωφορείων. Υπάρχουν όμως λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν  και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες δρομολόγησης από το Α έως το Ω σε όλες τις συνθήκες;

Ναι, υπάρχουν. Οι ειδικές λύσεις της Telenavis για τη Σχολική Μεταφορά, αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες σας και τις απλοποιούν. Παράλληλα, εσείς γλιτώνετε κόστος και χρόνο, αυξάνετε την ικανοποίηση και την εμπιστοσύνη των πελατών σας, καθώς και την αποδοτικότητα των εργαζομένων σας.

Πόσο ασφαλής είναι η μεταφορά με τα σχολικά λεωφορεία;

Τι είναι πιο σημαντικό για έναν κηδεμόνα; Να είναι σίγουρος ότι το παιδί του είναι ασφαλές καθόλη τη διάρκεια μετακίνησης από/προς το σχολείο. Τώρα μπορείτε να εγγυηθείτε την απόλυτη ασφάλεια των μαθητών με τις πρωτοποριακές εφαρμογές της Telenavis.

Πώς;

Με τις real time ενημερώσεις για τις στάσεις, παραλαβές και παραδόσεις των μαθητών στους κηδεμόνες τους. Πλέον, οι γονείς μπορούν να γνωρίζουνε άμεσα την ώρα παραλαβής/παράδοσης μαθητών σε αυτόν που έχουν ορίσει ως αρμόδιο να παίρνει και να αφήνει το παιδί στο σχολικό λεωφορείο. Με τις εφαρμογές της Telenavis, οι γονείς λαμβάνουν μήνυμα για την παραλαβή και παράδοση του παιδιού τους. Έτσι, μπορούν να νιώθουν ήρεμοι και σίγουροι ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή.

Αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών στη μεταφορά μαθητών

Σκεφτείτε να έχετε τη δυνατότητα:

 • Μιας διαρκώς ενημερωμένης και ψηφιοποιημένης βάσης μαθητών.
 • Καθημερινής αναδρομολόγησης ανάλογα με τις στάσεις και τους μαθητές, σε περιπτώσεις που η παραλαβή/παράδοση γίνεται σε διαφορετική διεύθυνση από την προκαθορισμένη ή λόγω απουσίας μαθητών.
 • Άμεσης και εύκολης αναδρομολόγησης βάση κυκλοφοριακής φόρτισης δρόμων ή έκτακτων συμβάντων.
 • Αντιστοίχισης περιοχών, οδηγών και συνοδών για αποδοτικότερη συνεργασία.

Επιπλέον, να ενημερώνετε, σε πραγματικό χρόνο, τους κηδεμόνες, για οποιοδήποτε έκτακτο συμβάν ή τροποποίηση. Αυτές οι δυνατότητες αυτόματα αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε με υψηλή σχέση ποιότητας – τιμής. Επίσης, ικανοποιείτε στο μέγιστο τις ανάγκες των γονέων για ασφάλεια και ελαστικότητα κατά τη μεταφορά των παιδιών τους με τα σχολικά λεωφορεία.

Μεταφορά μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές

Οι μαθητές διαμένουν σε διάφορες περιοχές. Η κατοικία αρκετών όμως μπορεί να βρίσκεται σε απομακρυσμένα μέρη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε βέλτιστα δρομολόγια με βάση τις ζώνες των περιοχών για άψογη εξυπηρέτηση.

Επιπλέον, η αξιολόγηση κόστους για μεταφορά μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές γίνεται πιο εύκολη, καθώς μπορείτε να διαφοροποιείτε την κοστολόγηση ανάλογα το δρομολόγιο.

Υπολογισμός κόστους μεταφοράς εύκολα και με ακρίβεια

Γνωρίζετε ότι με τις έξυπνες λύσεις της Telenavis η αξιολόγηση και ο υπολογισμός του κόστους της μεταφοράς μαθητών πλέον είναι πολύ εύκολος και αποδοτικός;

Δείτε γιατί:

 1. Mε την διαρκώς ανανεωμένη βάση δεδομένων των μαθητών, μπορείτε να χωρίσετε σε ζώνες δρομολόγησης τις περιοχές. Στη συνέχεια μπορείτε να αξιολογήσετε το κόστος για την κάθε μεταφορά ανά περιοχή και βέλτιστη διαδρομή. Δημιουργώντας υποθετικά σενάρια, είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε υψηλή συσχέτιση τιμής με υπηρεσία, με χρέωση αναλόγως το κάθε δρομολόγιο.
 2. Έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε την κατανάλωση καυσίμων και να μειώσετε τα λειτουργικά κόστη, διατηρώντας ταυτόχρονα σε υψηλά επίπεδα την ικανοποίηση των πελατών σας.
 3. Συμβάλλετε ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη διατηρώντας ψηφιοποιημένο αρχείο με όλες τις διαδικασίες, βάζοντας τέλος στη χρήση εντύπων.
 4. Μπορείτε να ελέγχετε άμεσα τα έξοδά σας αλλά και να έχετε ενημερωμένο αρχείο με απολογιστικές αναφορές, για καλύτερη διαχείριση και ενημέρωση.

Ευέλικτος και αποτελεσματικός σχεδιασμός των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων

Ποτέ πριν ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των δρομολογίων της σχολικής μεταφοράς δεν ήταν πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός.

Τώρα μπορείτε να συνυπολογίστε όλες τις καθημερινές παραμέτρους, όπως για παράδειγμα αλλαγή διεύθυνσης παραλαβής/παράδοσης ανά ημέρα, και να αναπροσαρμόσετε τα δρομολόγια ενημερώνοντας άμεσα τον οδηγό. Με την ψηφιακή ενημέρωση του συστήματος κερδίζετε χρόνο και μειώνετε το κόστος, καθώς η αναδρομολόγηση γίνεται έγκαιρα μέσω της προηγμένης εφαρμογής της Telenavis.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση ή κλειστός δρόμος λόγω πορείας ή έργων;  Κανένα πρόβλημα!

Οι μαθητές θα φτάσουν έγκαιρα στο σχολείο ή το σπίτι τους με την άμεση αναδρομολόγηση από τη πιο σύντομη και καλύτερη διαδρομή.

Με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε τους οδηγούς και εξυπηρετείτε άψογα τους κηδεμόνες και τους μαθητές, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Επιπλέον, γνωρίζετε ακριβώς ποιος είναι ο οδηγός και ο συνοδός στο κάθε λεωφορείο και ποια διαδρομή ακολουθεί, με στόχο την καλύτερη διαχείριση και τη μέγιστη ασφάλεια.

Οι λύσεις της Telenavis

Οι ειδικές λύσεις που προσφέρει η Telenavis αφορούν συνολικά τον κλάδο της Σχολικής Μεταφοράς.

Απευθύνονται:

 1. Στα σχολεία που διαθέτουν τα δικά τους σχολικά λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών.
 2. Στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες Σχολικής Μεταφοράς με τουριστικά λεωφορεία.

Επιλέξτε τις εφαρμογές διαχείρισης στόλου και εργασιών, WorkForce Manager και Web NavFleet και αναβαθμίστε τις υπηρεσίες σας, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες λειτουργίες τους.

Τώρα μπορείτε να:

 • Οργανώσετε τα καθημερινά δρομολόγια των μαθητών με ασφάλεια και οικονομία.
 • Επιβεβαιώσετε ψηφιακά την παραλαβή και παράδοσή των μαθητών, ενημερώνοντας παράλληλα τους κηδεμόνες τους, μέσω της λειτουργίας POD (Proof of Delivery).
 • Δημιουργήσετε πολλαπλά σενάρια κόστους και χρόνου για κάθε δρομολόγιο και περιοχή.
 • Εξασφαλίσετε την ασφάλεια των μαθητών ικανοποιώντας πλήρως τις ανάγκες των γονέων και των μαθητών.
 • Συσχετίσετε τις διάφορες περιοχές με τους αρμόδιους οδηγούς και συνοδούς σε κάθε δρομολόγιο.

Προσφέρετε τις καλύτερες υπηρεσίες για τους μαθητές σας και αναβαθμίστε την εικόνα της επιχείρησής σας με τις εξελιγμένες λύσεις της Telenavis για σχολική μεταφορά.


Η Telenavis παρέχει βέλτιστες λύσεις στους κλάδους των μεταφορών, των ταχυμεταφορών, του facility management και του ανεφοδιασμού. Μιλήστε σήμερα μαζί μας ή ακολουθήστε μας σε σε Facebook και LinkedIn για περισσότερα νέα σχετικά με την παρακολούθηση και διαχείριση στόλων.

Διαβάστε ακόμα: Παρακολούθηση & διαχείριση στόλου φορτηγών σε πραγματικό χρόνο με την Telenavis

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΘΡΑ & ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα όπως αυτό

Περιηγηθείτε στα τελευταία, δημοσιευμένα νέα της Telenavis και ανακαλύψτε άρθρα με πολύτιμες συμβουλές για τη διαχείριση των εργασιών σας, με τις νέες τεχνολογίες.

Προκλήσεις στον κλάδο των logistics
Ιούν 19 2023

10 Προκλήσεις στον κλάδο των logistics & πρακτικές λύσεις που εφαρμόζει η Telenavis

Ο κλάδος των logistics αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, που περιλαμβάνουν την αύξηση του...
Η-σημασία-της-ηθικής-κερδοφορίας-στην-εφοδιαστική-αλυσίδα
Μάι 04 2023

Εφοδιαστική αλυσίδα: Η σημασία της ηθικής κερδοφορίας για την κοινωνία, το περιβάλλον και την επιχείρηση

Η ηθική κερδοφορία στην εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα για τη σύγχρονη...
Μαρ 28 2023

Διαχείριση στόλου ηλεκτρικών οχημάτων: Τι ζητούν οι fleet managers;

Για κάθε επιχείρηση που διαθέτει τμήμα μεταφορών ή κάποιο στόλο οχημάτων η διαχείριση του κόστους...
Νοέ 17 2022

Νέες τεχνολογίες στη δρομολόγηση αναβαθμίζουν τα logistics στις αλυσίδες supermarket

Είστε στέλεχος ή ιδιοκτήτης super market και θέλετε να εξελίξετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε, να...
Σεπ 30 2022

Αναβαθμίστε τις υπηρεσίες Ταχυμεταφορών – Courier & Αυξήστε την ικανοποίηση των πελατών σας

Θέλετε να βελτιώσετε τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier) που προσφέρετε στους πελάτες σας;...
Proof of delivery
Αυγ 04 2022

Αναβαθμίστε τη Last Mile Delivery εμπειρία με το ηλεκτρονικό Proof of Delivery (POD)

Γνωρίζετε ότι 7 στους 10 θεωρούν ότι η εμπειρία στο last mile delivery είναι εξαιρετικά σημαντική...

Δωρεάν 30’ Συμβουλευτική

Ζητήστε μία

Demo Παρουσίαση

Μιλήστε με την

Εξυπηρέτηση Πελατών

Καλέστε την

Τεχνική Υποστήριξη